Single origines

Single origine koffie is afkomstig uit een bepaalde regio of streek. Zonder kunstmatige toevoegingen, pure smaken dus. Net zoals culturen verschillen, heeft ook iedere koffie een eigen identiteit. Om recht te doen aan die verscheidenheid hebben wij een divers aanbod exclusieve wereldsmaken. Om optimaal van de smaak te kunnen genieten verkopen wij de koffies in bonen. Zo kunt U direct na het malen, als de aroma’s vrijkomen, uw koffie zetten op de manier zoals U gewend bent.

 

Ethiopia Yirgacheffe

Ethiopië is een van de grootste landen van Afrika. Reeds duizenden jaren groeide de Arabica plant in het wild in de bossen van de zuidwesterse hooglanden van Kaffa en het Buno district. De gewassen en zongedroogde Yirgacheffe is één van de beste hooglands geteelde koffies (1800 – 2200m).

Bloemige aroma’s met tonen van citrus en mandarijn.

100% Arabica – medium roast

Ethiopia Sidamo Estate

Ethiopië wordt algemeen beschouwd als het land waar koffie werd ontdekt: Sidamo is één van de meest bekende koffieregio’s met een ideaal klimaat voor de groei van de koffiestruik: hoogten variërend tussen 1600 en 1900m, voldoende regenval , optimale temperatuur en rijke bodem.

Volle koffie met smaaktonen van groene appel en citrus.

100% Arabica – medium roast

 Kenya AA Top Superstar Estate

Deze gewassen koffie is afkomstig van boerderijen uit de Nyeri County, de meest beroemde koffiegroeiende regio in Kenia. De vulkanische bodem en de hooggelegen plantages staan steeds garant voor kwaliteit en stabiliteit in smaak.

Een aangename koffie met veel persoonlijkheid, diepe body met zoete bessensmaak, goed uitgebalanceerd en delicate afdronk.

100% Arabica – medium roast

Decaf Santos

Caffeïnevrij koffie uit Brazilië door toepassing van de CO2-methode. Milde koffie met zeer zachte smaak.

100% Arabica – medium roast

 

 

Sulawesi Kalossi

Zoals in veel traditioneel bewerkte Indonesische koffies, worden harde tonen zachter gemaakt door aangename zoetheid.

Pittig aroma met tonen van chocolade, met name in de afdronk.

100% Arabica – medium roast

 

Guatemala Antigua Estate

De finca El Guardia is de hoogst gelegen boerderij in Antigua. Ze gebruiken geen herbiciden of insecticiden.

Goed uitgebalanceerde, volle en fluweelachtige koffie met een rijk aroma en een rokerige smaak.

100% Arabica – medium roast

 

Honduras Monte Cristo Estate

De Monte Cristo Estate is een koffie die wordt samengesteld uit bonen van verschillende kleine plantages. In de regio Copan, wat op 1200 meter boven zeeniveau ligt, groeien de koffieplanten in de schaduw van het woud.

Fijne aromatische koffie met een licht aroma van perzik.

100% Arabica – medium roast

Columbia Supremo Popayan

De Supremo Popayan is een Colombiaanse koffie uit de regio Popayan. De regio heeft een rijke geschiedenis als het gaat om de productie van koffie. Inmiddels is het een van de meest gewilde koffieverbouwende regio’s ter wereld.

Een mild en aangename koffie met de nasmaak van chocolade.

100% Arabica – medium roast

Rainforest Colombia Kachalu Santander

De duurzame Kachalu-koffie draagt ​​dankzij het project ‘School and Coffee’ bij tot de verbetering van de levensstandaard en de opvoeding. Deze koffie is een van de beste Rainforest Certified koffiesoorten ter wereld.

Fijne milde smaak.

100% Arabica – medium roast

Papua New Guinea Sigri

Papoea-Nieuw-Guinea, het land dat de helft van het eiland Nieuw-Guinea net ten noorden van Australië bezet, heeft een buitengewone geschiedenis van de hooglanden van Nieuw-Guinea, een regio met ruige bergen en steile valleien. Een ideaal klimaat voor de groei van koffieplanten.

De koffie heeft een wat rokerige smaak met tonen van kaneel en verse kardemon.

100% Arabica – medium roast

Brazil Cerrado Rainforest

Daterra is gelegen in de subtropische gebieden van de Cerrado, in de deelstaat Minas Gerais. De 88 kleinschalige boerderijen hanteren een duurzaam beleid ter bescherming van de inheemse bomen, het wildleven en de lokale bevolking. Deze koffie is het resultaat van meer dan vijf jaar onderzoek.

Nootachtige karamelsmaak.

100% Arabica – medium roast

Costa Rica La Minita Tarrazu

Deze koffie is gewoonweg geweldig en zeer aangenaam. La Minita is er altijd trots op dat ze een van de meest kieskeurig gekweekte en bereide koffiesoorten ter wereld is.

Zijdeachtige koffie met fruittonen.

100% Arabica – medium roast

Peru Alto Mayo

De boerderij ligt in het hart van het kleine dorpje Villa Rica, in het zuidelijke puntje van de centrale regio Chanchamayo en op ongeveer 1350 meter boven de zeespiegel, wat veel hoger is dan de gemiddelde boerderijen in Peru.

Goed gebalanceerde koffie met zoete en milde smaak van vanille en amandel.

100% Arabica – medium/dark roast

Indian Monsooned Malabar

Koffie uit de regio Karnataka – Kerala in india, die zijn naam dankt aan de Monsoonwind waaraan de bessen worden blootgesteld.

Zoutig karakter door de bij zee gelegen plantages en het ‘monsooning’ proces.

100% Arabica – medium roast