China Bancha

Prijsklasse: €2,45 tot €10,10

China Bancha – Een aromatische en smaakvolle groene thee.

China thee uit de provincie Zhejiang. Groot, licht groen platgedrukt blad. Lichtgele infusie, aromatisch en delicaat. Een echte groene thee classic geproduceerd volgens de Japanse stijl.

Artikelnummer: TG101 Categorieën: , , ,

Loading...

Barcode:

Beschrijving

China Bancha

Bancha thee is oorspronkelijk een Japanse groene thee. De speciale manier van bereiden was tot nog niet heel lang geleden onbekend bij de Chinese theetelers. Inmiddels hebben zij goed gekeken wat de Japanse collega’s doen, om zo’n smakelijk en aromatische groene thee te bereiden. De theebladeren voor de Bancha thee, is afkomstig van de onderste bladeren van de theeplant. Deze bladeren zijn grover van structuur en hebben langer kunnen rijpen aan de plant. Na de oogst worden de bladeren gestoomd en later geroosterd. De speciale manier van bereiden zorgt voor een unieke en fijne smaak. Mocht je al een Japanse Bancha in je theepotten hebben zitten, dan is de Chinese Bancha nog steeds een grote aanrader. De theeteelt in China is met dezelfde plant als de Japanse bancha, maar de grond, het klimaat en de bereiding zijn allemaal net iets anders. Juist die kleine variabiliteit van de oorsprong van de grondstof, zorgt voor zijn unieke smaak.

 

Zhejiang

Uit de Chinese provincie Zhejiang komt deze rijke China Bancha thee. De provincie is vooral bekend door zijn hoofdstad Hangzhou, gelegen aan de Qiantang Jiang rivier. De China Bancha komt uit het gebied Anji, dit bergachtige gedeelte heeft een rijk klimaat wat ideaal is voor het groeien van theeplanten. Zhejiang is daarom naast de grote bamboo productie, ook bekend om de bijzondere theeproductie.

 

Het stomen van China Bancha

Het stomen van de geoogste bladeren zorgen voor de unieke smaak van de Bancha thee. Hoe langer de bladeren gestoomd worden, hoe voller en vaak ook hoe donkerder de kleur van de thee wordt. De China Bancha thee geeft een lichtgele infusie en heeft een delicate smaak. Dat komt omdat de bladeren net genoeg gestoomd worden, om het oxidatieproces te stoppen. Groene thee is namelijk niet tot nauwelijks geoxideerd, daarom zijn de bladeren van de groene thee nog steeds groen.

 

Een klassiek kopje thee

Bancha thee en sinds een paar jaren China Bancha thee, hoort bij de echte theeklassiekers. De smaakvolle en delicate smaak van deze Chinese Bancha, zorgt voor een optimaal geniet moment. Gebruik een theefilter om de bladeren makkelijk weer uit je theewater te halen. Zo breng je makkelijk en snel jouw thee op smaak. Onze theefilter van papier leent zich hier uitstekend voor. Liever een duurzamere variant? Dan zijn een van onze andere theefilters een uitstekende variant voor jou.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.